De nooit ophoudende stroom aan nieuws

Alles gebeurt altijd

Jim Grondijs

Dit gefragmenteerde wandtapijt is het resultaat van een langdurig onderzoek naar het leren van nieuwe technieken en het ontdekken van minder gebruikelijke manieren om kunst te maken. In een samenleving waar snelle communicatiekanalen die ons verbinden met de hele wereld als zelfsprekend worden ervaren, nemen we soms niet genoeg de tijd om voldoende aandacht te geven aan belangrijke gebeurtenissen in de wereld om ons heen. In het bijzonder wanneer gebeurtenissen op het wereldtoneel onze comfortabele bubbel dreigen te doorbreken.

Het wandtapijt is vervaardigd door middel van een combinatie van technieken en lagen: de kunst van het tuften zorgt voor de kleurrijke massa en laat het tapijt in deze vorm bestaan, waarna er met de “Needle punching” techniek door middel van een dunne draad details worden aangebracht.

Het doel van dit project is het weergeven van belangrijke (nieuws) gebeurtenissen door ze op te spannen in de tijd door middel van een wandtapijt. De maker hoopt met de speelse kleuren en zacht ogende materialen de toeschouwer te verleiden om het werk vanuit verschillende perspectieven te bekijken. De ingelijste collage kan hierbij als referentiekader dienen.

De geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars, en met de tijd zal alles wat er gebeurt vervagen, vervormen en uiteindelijk verdwijnen. Laten we daarom aandacht besteden aan het heden, zodat we het verleden niet vergeten.

Foto's: Alysa D’Elia/FAA